Грешки при усвояването на английски език

learn-EnglishСпециалистите от школата по английски език English World Academy споделят с нас няколко вашни грешки, които трябва да се стремим да избягваме при ученето на английски. Ето ги и тях:

 

  1. Правене на паузи в учебния процес

Със сигурност, всеки от Вас знае колко е трудно да се върне към английския след дълга пауза. Изведнъж, материал, който Ви се е струвал банален, сега изглежда по-малко разбираем, граматиката сложна, думите не Ви идват на акъла… Не отлагайте уроците! Две седмици, или пък месец не е толкова голяма трагедия, но половин година ще Ви се отрази негативно, особено, когато изучавате основните нива. Когато става въпрос за изучаване на чужди езици – в основата на нещата стои непрекъснатостта и систематичността.

  1. Изучаване на думи без контекст

В английския език, често за дадена дума има няколко значения, в зависимост от контекста. При английския, не си струва да учите думи, изкарани от контекст – много по-добрия начин е да изучавате думите във фрази, които ще Ви помогнат да нагодите думите към определен контекст.

  1. Игнориране на граматиката

Струва си да научите правилата, които присъстват в английския език, за да може да Ви разберат, както в Англия, така и в Индия, или пък на Бора Бора.

  1. Страх от евентуални грешки

За много ученици изглежда глупаво и срамно, когато правят грешки, докато говорят на английски. Може да Ви издадем тайната, че за натив спикърите Вашите граматически грешки не са толкова голяма драма! Фокусирането върху това, което не Ви се получава, не допринася за изучаването, а дори обратно – демотивира. Истината е, че правенето на грешки, е един от елементите на обучението и не си струва да се затваряте в себе си заради това!